Skip to content

Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Bejárás:Kezdőlap arrow Open Source megoldások
Spóroljon fejlesztésein keresztül Nyomtatás E-mail
2010. April 26. Monday 15:51

Általános ismertető
Levelezőrendszer
Határvédelem
Dokumentum kezelés
Rendszerfelügyelet

 

A gazdasági válságból számos szervezet a beruházási és fenntartási költségek radikális csökkentésében látja a kiutat, különösen igaz ez az informatikai rendszerek kapcsán. Az egyik legalapvetőbb költségcsökkentő lehetőséget azonban csak kevesen használják ki.

Mi ez?

A szoftverek liszenszköltségének minimalizálása úgy, hogy közben a korábbival azonos vagy magasabb színvonalú informatikai rendszert kapjunk.

Hogyan lehetséges ennek megvalósítása?

Az Open Source alapú megoldások segítségével. A nyílt forráskódú alkalmazások - folyamatosan felmerülő licencdíjak nélkül - mára széles tárházát kínálják mindannak, amely egy jól működő, hosszú távon, költséghatékonyan fenntartható informatikai rendszerhez szükséges.

A Nádor Rendszerház elkötelezett amellett, hogy sok éves rendszerintegrátori tapasztalatával és szakértelmével segítségére legyen mindennek létrehozásában, legyen szó az irodaautomatizálást támogató alrendszerek biztosításáról vagy a zavartalan működéshez szükséges emelt szintű IT üzemeltetési szolgáltatások kialakításáról.


Miért nevezhető egyértelműen nyertes döntésnek az Open Source?

Mert olyan előnyöket biztosít, amelyekkel nem csupán költség takarítható meg, hanem lehetőséget kapunk a megszorítások mellett is kivitelezhető folyamatos fejlesztésre; vagyis a mindennapi munka gördülékeny, problémamentes elvégzésére. Érthető tehát, hogy az Open Source megoldások mind az Európai Unió, mind a hazai kormányzat kiemelt támogatását élvezik.

Összefoglalva a következő előnyöket biztosítja:

 • Megtakarítható liszensz költség
 • Fokozatos fejleszthetőségi potenciál
 • Fenntartható üzemeltetési költségek: csak egyszeri bekerülési költség van, nincs megújuló liszenszdíj
 • A központosított IT infrastruktúra könnyebb adminisztrációt biztosít, magasabb adatbiztonság és rendelkezésre állás mellett
 • Gyártói függetlenség: nincs elkötelezettség sem platform, sem disztribúció mellett
 • Jól skálázható rendszerek: az IT fejlődésével az infrastruktúra és a funkcionalitás modulárisan bővíthető; a virtualizáció és az alkalmazáspublikáció segítségével az alkalmazások platform függetlenné tehetők. A velük szemben támasztott fokozódó rendelkezésre állás igény és erőforrások-skálázhatósága megoldottá válik.
 • Nincs verzió váltási kényszer egy új főverzió kijövetelekor. Az egyes főverziók frissítése és támogatása 8-10 éven keresztül biztosított.
 • A nyílt forráskód sajátosságából eredően a rendszer komponenseinek forráskódja szabadon hozzáférhető és ellenőrizhető, így működési mechanizmusa transzparens, nincs megismerhetetlen vagy rejtett funkcionalitás.

A Nádor Rendszerház által kínált Open Source alkalmazások bevezetése, modularitása okán, jól tervezett lépésekben történhet. Így a kisebb rendszerkomponensek bevezetésétől, a legkomplexebb informatikai megoldásokig, széles spektrumban biztosít minden igényre kiterjedő megoldást, amelyet két fő csoportra bonthatunk:

1) A végfelhasználók felé publikált irodaautomatizálást támogató alaprendszerek: Címtár szolgáltatás, file szerver, levelezés, csoportmunka támogató szerver, dokumentumtár, web szerver, belső vállalati portál rendszer

2) A zavartalan működéshez szükséges emelt szintű IT üzemeltetési szolgáltatások: IT rendszerfelügyelet, virtualizáció, alkalmazás publikáció, perem és végpont védelmi csomag, központi mentés.

A különböző igényekhez igazodva az egyes komponensekből a Nádor Rendszerház szolgáltatási csomagokat hozott létre. A szolgáltatás elemei az elvárások, a rendszer mérete és a megkívánt rendelkezésre állás függvényében alakíthatóak. A csomagok biztosítják az átláthatóságot, tervezhetőséget, mintegy jól követhető, költségvetés és fejlesztés szempontjából is egyértelműen ütemezhető akciótervet felállítva. 

 

Milyen lehetséges akadályokkal kell szembenézni a bevezetés során, s ezek mennyire valós aggályok?

 • A felhasználók félelme egy ismeretlen rendszertől

~ Valójában minden felület grafikus, intuitív módon kezelhető, a rendszer használata átlagos jártasságot követel meg a számítógép kezelésében, természetesen a legfontosabb szempont a fokozatos bevezetés és a megfelelő tájékoztatás/eligazítás

 • Szabványok támogatása

~ A Linux természeténél fogva nyílt ipari szabványokat támogat, amely garantálja a kompatibilitást, a skálázhatóságot és a fenntarthatóságot.

 • A meglévő rendszergazda képzettsége nem megfelelő a rendszer kezeléséhez

~ A jó hír az, hogy a jelenlegi rendszert üzemeletető kolléga tudása vélhetően tökéletesen elég az Open Source rendszerek üzemeltetésére. Nincs szükség új munkatársra vagy a meglévők leváltására, és méregdrága tanfolyamokra sem. Egyszerűen navigálható adminisztrációs rendszert kapnak, amely kezelése nehézségek nélkül elsajátítható. Emellett a Nádor Rendszerház által biztosított szolgáltatás része az oktatás is, valamint a szakmai háttértámogatás biztosítása.

 • Support hiánya

~ A Nádor Rendszerház szolgáltatása magában foglalja a supportot is, amely a dobozos termékekével összevethető, esetenként magasabb háttértámogatást biztosít.

 

Mit várhat a Nádor Rendszerház szolgáltatásától?

 • Magas színvonalú, kompatibilis, az egyedi elvárásokhoz maradéktalanul igazodó megoldásokat
 • Megfizethető üzemeltetési költségeket
 • Jelentős költségek nélküli, gyors továbbfejlesztési lehetőséget
 • Az informatikai rendszerek minőségének általános javulását
 • Az informatikai rendszerek biztonságának mérvadó javulását
 • Függetlenséget a szoftvermonopóliumoktól
 • Hosszú távú költségcsökkentést
 • Egy megbízható, rugalmas cég háttértámogatását

 

Keresés

Friss hírek, akciók

 •  

  ÚJ keretmegállapodások!


  Számítógép rendszerek
  (KM0104SZGR11, KM0205SZGR11, KM0309SZGR11)
  Hálózati eszközök
  (KM0212NETÁ11)
  Nyomtatók
  (KM0116INYR11)
  Microsoft liszenszek
  (KM0101MLIC09/3. és a KM0201MLIC09/3)
  Fénymásoló rendszerek
  (KM0208FMRK10)
  IBM adatbázis-kezelő szoftverek
  (KM0101SAKS09/3) 

   

  A szerződések keretében elérhető
  termékpalettáról részletesen olvashat ITT.

 • Spóroljon velünk!

  Fejlesztés beruházás nélkül?

  Igen, lehetséges.

  Ismerje meg a Nádor Irodatechnika outsorcing szolgáltatását!

  Csak a tényleges nyomtatások után kell fizetnie!

  MÁR 2,5 Ft/ A/4 nyomatdíjtól*

   

 •  

  ÚJ FEJLESZTÉS!!!

  Napelemes, vezeték nélküli kamerarendszer

  photo

   

   

   

   

   

   

Látogatók

Napi: 14
Havi: 650
Összes: 127548