Skip to content

Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Bejárás:Kezdőlap arrow TEMPEST eszközök
TEMPEST eszközök Nyomtatás E-mail
2010. July 23. Friday 11:09

 

A Nádor Rendszerház Kft. a korábbi évek előkészítő munkáját követően 2010-ben szerződést kötött a világ egyik és Európában legnagyobb elismerésnek örvendő Tempest eszköz gyártójával, a Siltec-kel. Ezen kapcsolatfelvétel aktualitását a 2009. évi CLV. törvény létrejötte, illetve az azt követő  161/2010. (V. 6.) Kormányrendelet jól példázza, amely a kormány részére konkrét feladatokat határoz meg ebben a témában.

 

A Siltec Sp. z o.o. a világ egyik vezető Tempest eszköz gyártója, aki saját, a Lengyel Biztonsági Szolgálat által elismert elektromágneses biztonsági laboratóriummal rendelkezik. A Tempest eszközök gyártása terén a cég közel 20 éves tapasztalatra tett szert, így méltán válhatott beszállítójává a NATO-nak, a Szövetséges Hatalmak Európai Legfelsőbb Parancsnokságának, az Európai Védelmi Ügynökségnek, az Európai Unió Tanácsának, a Miniszterek Tanácsának, Honvédelmi Minisztérium, Külügy- és Belügyminisztériumoknak, Titkos Szolgálatoknak és Védelmi Szolgálatoknak világszerte.
A Tempest eszközök olyan alkalmazási területeken terjedtek el, ahol az információk biztonsága kimondottan magas szintű védelmet kell, hogy élvezzen.


Mi a TEMPEST?

A TEMPEST egy vizsgálat fedőneve volt, amely során a különböző elektronikai adatfeldolgozó egységek kisugárzását elemezték. Megállapították, hogy minden elektronikai berendezés kibocsát rezgéseket, amelyeket elfogva és különböző eljárásoknak alávetve, az adatok kinyerhetőek. A laboratóriumi tesztek bebizonyították, hogy a tökéletes információ védelmet csak a fizikai közeg átalakítása, valamint a háttérzaj létrehozásával lehet elérni. A vizsgálatok szerint az e.g. hullámok sokszorosításával, minél több „fals" rezgés mesterséges indukálásával már szinte lehetetlen az adatvisszafejtés, amennyiben ehhez pedig egy megfelelő árnyékoló környezet társul, a belső visszhang miatt lehetetlenné válik a dekódolás.
A TEMPEST megoldások ezt a többszintű védelmi rendszert valósítják meg.
A leghatékonyabb védelmi stratégiát tehát az aktív és passzív védelem együttes használata adja. Az I/O kapukra kriptográfiai egységek felszerelésével az adatok immár nem szabványos átvitele jócskán megnehezíti a visszafejtést. Ezt követően az árnyékolástechnológia gátat szab a sugárzásnak, ezáltal minden információ a hardvereszközökben marad. A következő védelmi pont a hardver elem hozzáférhetőségének korlátozása. Az utolsó szakasz egy esetleges zavaróegység beépítése.

Az USA és a NATO TEMPEST három minősítési szintet határozott meg: nato_iapc-logo

NATO SDIP-27 A Szint (régebben AMSG 720B) és az USA-ban NSTISSAM Szint I
„Egyezményes Laboratóriumi Teszt Kisugárzási szint": Ez a legszigorúbb szabvány a NATO Zona 0 szint, ahol a feltételezett támadó szinte közvetlenül hozzáfér az adatokhoz, azaz a kisugárzást közvetlen közelről rögzíti.

NATO SDIP-27 B Szint (régebben AMSG 788A) és az USA-ban USA NSTISSAM Szint II:
"Laboratóriumi Próba Szabvány Gyengén Védett Berendezésekre"
Ez egy némileg lazább szabvány, amely NATO Zóna 1 egységeknél működik. A szabvány szerint a támadó, a kisugárzó berendezést maximum 20 méteres távolságból tudja megközelíteni. A szabvány szerint a támadó számára fizikai kontaktus lehetetlen.

NATO SDIP-27 Szint C (régebben AMSG 784) és az USA-ban NSTISSAM Szint III:
"Labor Próba Szabvány, Taktikai Mobil Berendezés / Rendszerek " Ez a szint a NATO Zóna 2 egységekben működik. A szabványban a támadó maximum 100 méterre tudja megközelíteni a kisugárzás forrását.

 

A Nádor Rendszerház az alábbi, NATO SDIP-27 minősítésnek megfelelő TEMPEST termékpalettát kínálja:


Testreszabott megoldások - egyedi konstrukciók

A Siltec rugalmas és vállalja a kihívást jelentő projekteket. Minden esetben, amikor egy nem szabványos Tempest eszközre vonatkozó kérés érkezik, a cég kész megtalálni az Ügyfél igényeinek megfelelő alternatív megoldást. Kutatási és Fejlesztési Ágazata tanácsadási és konzultációs lehetőséget biztosít ügyfelei számára.

arnyekolas.jpg

 

 

Keresés

Friss hírek, akciók

 •  

  ÚJ keretmegállapodások!


  Számítógép rendszerek
  (KM0104SZGR11, KM0205SZGR11, KM0309SZGR11)
  Hálózati eszközök
  (KM0212NETÁ11)
  Nyomtatók
  (KM0116INYR11)
  Microsoft liszenszek
  (KM0101MLIC09/3. és a KM0201MLIC09/3)
  Fénymásoló rendszerek
  (KM0208FMRK10)
  IBM adatbázis-kezelő szoftverek
  (KM0101SAKS09/3) 

   

  A szerződések keretében elérhető
  termékpalettáról részletesen olvashat ITT.

 • Spóroljon velünk!

  Fejlesztés beruházás nélkül?

  Igen, lehetséges.

  Ismerje meg a Nádor Irodatechnika outsorcing szolgáltatását!

  Csak a tényleges nyomtatások után kell fizetnie!

  MÁR 2,5 Ft/ A/4 nyomatdíjtól*

   

 •  

  ÚJ FEJLESZTÉS!!!

  Napelemes, vezeték nélküli kamerarendszer

  photo

   

   

   

   

   

   

Látogatók

Napi: 14
Havi: 650
Összes: 127548